23. aug 2011

Nyt initiativ: KræftOverlever

af 0 Permalink 0

Så er det en realitet. Jeg har taget initiativ til et projekt, som har til formål at hjælpe danske KræftOverlevere til at opnå fornyet livskvalitet efter kræft.

KræftOverlever er et initiativ, som skal hjælpe dig, der også har overlevet kræft, og nu står ved den her “korsvej”. Forvirringen er på sit højeste og ressourcerne på sit laveste – og hvordan er det så lige at man kommer videre derfra? Hvis du er rigtig “uheldig”, så er der ikke bare 4 muligheder ved din korsvej, men mange flere, og endnu værre… i nogen af retningerne står der sågar nogle mennesker og river i dig: Kom den her vej… det er det bedste for dig…

Måske er der en arbejdsplads der gerne vil vide hvornår du kan starte igen, eller hvornår du kan forventes at kunne det samme som før. Familien som bare vil dit bedste, og tror at de hjælper ved at tage dine beslutninger for dig, fordi du ikke selv magter det – og tro mig! De VIL tage beslutningerne, hvis du ikke selv gør det. Måske har du nogle drømme, som du nok er nødt til at revidere, kan de overhovedet tilpasses din “nye” situation? og er det egentlig stadig en drøm, eller er der noget helt andet, der er blevet vigtigere?

Der følger en masse i kølvandet på at blive ramt af og behandlet for kræft. Der er fysiske bivirkninger og senere kommer senfølgerne. Og så er der dit hoved, hvor orden er blevet til kaos, og opgaven med at vende det igen, og få gjort kaos til orden, er mildest talt uoverskuelig, også selvom du godt ved, at den er uundgåelig, for DU kommer videre, hvis ikke DU gør noget!

Det er med ganske få ord, sådan jeg havde det tilbage i 2006, da jeg blev “sluppet ud” af hospitalet med beskeden om, at jeg var rask – kræften var væk. Mon ikke du og andre kan nikke genkendende til noget af det jeg har skrevet, hvis ikke det hele. Det er det jeg møder, når jeg taler med andre kræftoverlevere. De stod ligesom jeg med følelsen af at være havnet i et slags vakuum; du kommer fra hospitalsverdenen, hvor de havde fuld kontrol over dit liv, til lige pludseligt og temmeligt brat, at have fået ansvar og kontrol tilbage i dine hænder. Ofte sker det jo på et tidspunkt, hvor du ikke er klar til at tage hverken ansvar eller kontrol. I mit tilfælde, så var det jo først da jeg kom hjem og behandlingerne var overstået, at jeg blev rigtig syg.

Det er svært og det tager tid, men hvis du bliver mødt af én som ved hvor du “er”, som kender det, og samtidig har nogle værktøjer, nogle faciliteter, en række eksperter og en masse erfaringer at dele dig, vil du så ikke tage imod. Især hvis du ved, at det kan hjælpe dig, så du kan komme tilbage til dit liv på en effektiv og hensynsfuld måde, så du kan komme videre i den retning DU ønsker.

No Comments Yet.

Hold dig ikke tilbage... smid en kommentar :-)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: