Collagenlys

Det bekymrer Kræftens Bekæmpelse at det er blevet hipt med collagenlys.

Så vidt jeg har forstået, så handler det ikke om at blive brun – selvom behandlingerne foregår i et noget der ligner et solarie. Det handler om at blive stram og glat i huden – at skrue tiden tilbage. En læge har udtalt, at der er videnskabeligt belæg for virkningen, så længe lyset rammer 632 nanometer. Øhhh… okay!

Når noget er nano… et eller andet, så er det vidst nok i den afdeling, hvor det menneskelige øje er stået af, og hvor muligheden for at misse med bare en lille smule er temmelig stor, og det bliver da også nævnt af lægen, at han tvivler på at alle maskinerne rammer præcist.

Andre steder har jeg læst om falske “Godkendt” mærker, men helt ærligt…

Det der bekymrer mig mest, er at det i dag efterhånden er så godt som umuligt at opnå idealet hvad udseende angår. Ikke desto mindre er det åbenbart nærmest indgroet i de fleste, at efterstræbe det “perfekte”, og vi vil gå rigtig langt i forsøget på at vinde tid – læs et længere liv eller en længere ungdom. Men venner, hvad er prisen lige??

Det virker som en evindelig stræben efter hurtige løsninger på et ungt og friskt udseende, så vi kan narre os selv, og alle andre, til at tro, at vi er sunde og raske… og lykkelige?!

Personligt holder jeg på, at det er okay at tilstræbe at være sund og slank, så det vil jeg gøre mit ypperste for at blive, men for mit vedkemmende handler det mere om, at være og føle mig sund på den naturlige måde. Det handler om at give min krop, de bedste betingelser for ikke at blive syg igen. Pointen er, at jeg har snart levet halvdelen af mit liv, og jeg har erfaret at hvis du ønsker et varigt og sundt helbred, så findes der ingen hurtige løsninger.

Det kan godt være at collagenlys giver stram og glat hud, der ser yngre ud, men er det varigt? Er det sundt for huden? Hvor langt trænger det ind? Hvad sker der når du holder op med behandlingerne? Hvad sker der hvis indstillingerne på maskinen er forkert? Har du så reelt købt dig lidt tid? eller går ældningen pludselig hurtigere, fordi noget andet har taget skade.

Det kan godt være, at naturens vej er lang, men i min verden, er det den eneste vej der giver mening, og det er nok også den vej, der bedst kan sikre, at jeg ikke bliver syg igen.

4 kommentarer til “Collagenlys”

 1. Hmmmmm, siden hvornår har Kræftens Bekæmpelse sagt noget, der ikke gik ud på at de skulle fylde deres egne lommer?

  Jeg hørte dem i radioen udtale at de altid var “imod” noget nyt?
  Gælder det også ny lægevidenskab?

  Din kommentar vedr. folks stræben efter ideal udseende er jeg enig i, det er gået for vidt.
  Folk skulle tage at glæde sig over at være raske i stedet for at tjekke rynker hver dag foran spejlet.

  Jeg hørte en cheflæge Peter Bjerring i radioen sige, at det ikke kan gå galt med Collagenlys……

  Måske skulle vi også lytte lidt mindre til Kræftens Bekæmpelses evige advarsler og tage og nyde livet igen som i gamle dage.

  PS: Fed side du har.

  1. Hej Heidi.

   Tak for din kommentar. Jeg kan se, at der er mange ting vi er enige om, og det glæder mig 🙂

 2. Hej Lene. Jeg vil faktisk tillade mig at være uenig med dig 😉
  Du har ret i, at chancen nok er forholdsvist stor for, at det ikke virker, men hvad mister man på forsøget? 🙂 Der er jo ikke påvist nogen bivirkninger endnu… Og selv kunne jeg i hvert fald godt finde på at gøre forsøget med collagenlys, når det en dag bliver nødvendigt 🙂

  Vil dog give dig ret i, at stræben efter en perfekt krop, hud, ansigt, osv. er gået for vidt. Men synes det er naturligt at mennesker – især kvinder – tilstræber et smukt ydre, og det tror jeg egentlig altid har ligget til den menneskelige natur 🙂 Se bare på dyreracerne – mange af dem tilstræber jo også et smukt ydre. 🙂

  Bare mit indspark til debatten 😉 hehe.
  VH. Sarah

 3. Hej Sarah

  Tak for dit indspark 😉
  Der er plads til alle her, også selvom du er uenig :-).

  Der er tilsyneladende flere som har påvist at det virker. Det der bekymrer mig, er jo netop din bemærkning: “Men hvad mister man på forsøget?” Lige nu, muligvis ingenting, men der er ingen som kender konsekvensen – hvis der er nogen – af behandlingen endnu, og derfor synes jeg personligt, at det er en for stor risiko at løbe at udsætte min krop for noget, som muligvis virker her og nu, men som ingen kender konsekvensen af.

  Omvendt, hvis det en dag kan påvises, at det er vidunderbehandling nr. 1, som kan forlænge mit liv med 10 GODE år uden nogen form for bivirkninger, så vil det da være rigtig interessant… jeg kunne da godt bruge 10 år ekstra 😀

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen