Gratis naturmedicin

Hippokates sagde: “lad maden være din medicin, og lad din medicin være din mad”. Som det fremgår mange steder på leneaagaard.dk, så er der masser af gratis naturmedicin at hente i naturen, tænk bare på Brændenælden, som vi har så meget af her i landet. Men udover planternes mange helende egenskaber, så er der faktisk også to livsvigtige ting som er ganske gratis, og ligegyldigt hvor hårdt der måtte arbejdes på at få disse to ting komprimeret og puttet på flaske, så er der ikke noget der slår den ægte vare.

Du må ud i det fri, det er her du finder solen som giver dig varme og livsvigtige vitaminer. Gå i skoven og tag nogle dybe indåndinger frisk og ren luft er fyldt med livsgivende ilt.

Solen

Solen giver os D-vitamin, og flere undersøgelser har vist at D3 vitamin kan forebygge 15 forskellige kræftformer. Det er derfor vigtigt at du kommer ud i solen så tit som muligt, og gerne en time om dagen. Om sommeren er det bedste tidspunkt at suge solens energi til dig mellem 9 og 12 om formiddagen og igen efter kl. 17.

Hvis du ikke har meget farve i forvejen, så start op med små portioner af 5 minutter, og øg så med 5 minutter dagligt til du kan være ude uden at blive forbrændt. Når du ”tager sol” på denne måde, så udsættes din krop ikke for de farlige UV-stråler, fordi du opbygger et filter (farven på huden). Det er min personlige holdning at solcremer er djævlens opfindelse og fuldstændig unødvendig, hvis bare du følger retningslinjerne ovenfor.

Jeg er klar over at mange vil være uenige, og dem som ligger på stranden hele dagen vil sandsynligvis have brug for solcreme af en art. Jeg ønsker ikke at udsætte mig min hud for solcreme, så jeg vælger sol en times tid om dagen i små portioner, og resten af tiden søger jeg skyggen, eller tager tøj på som dækker mig til. Da jeg var i Florida lærte jeg at lyst tøj af hør, er perfekt til at dække mig til uden at jeg får det varmt.

Om vinteren er der ikke tidpunkter at tage hensyn til, der handler det bare om at komme ud, når solen er fremme. I Danmark er det svært at få sol nok, ikke mindst i vintermånederne. Derfor kan det være nødvendigt at tage et tilskud af D3 vitamin. Find et naturligt tilskud som for eksempel er lavet af shitake-svampe.

Frisk luft

Alle har brug for ilt, men døjer du med sygdom så er det endnu vigtigere. En syg krop har brug for ilt, masser af ilt, og det kan du hente i naturen. Alt du skal gøre er at gå en tur og træk vejret dybt. Find et sted med masser af træer og beplantning, for træerne bruger den kuldioxid du udånder og giver dig ilt til gengæld. Søg den fiske luft, hvad enten det så er i skoven, på engen eller på/ved vandet. Bare det er væk fra udstødningsgasser.

Nu kan det selvfølgeligt være et problem med den friske luft, hvis du bor midt i en storby, men selv de største byer har grønne områder i nærheden eller som en del af byen. Søg hen til grønne områder eller endnu bedre i skoven. Bor du i København, så tag en tur til Dyrehaven, i Århus kan du tage til Risskov og i Odense kan du tage ud til skovsøen. Faktum er at der er masser af muligheder. Åben Google Maps og se hvor på kortet der er grønt eller blåt i nærheden af dig og tag derhen.

Jeg bor selv tæt på vandet, til gengæld er der ikke så meget skov, så jeg tager jævnligt min bil og kører til en skov. Min mand og jeg kombinere ofte en god lang gåtur i Svanninge Bakker med en indkøbstur i Fåborg, hvor vi alligevel ofte handler.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen