Kontrol på OUH – igen

Er dit humør for højt? Går det for godt? Har du det godt? og føler du en smule overskud? Så tag til kontrol, det skal nok få dig ned på jorden igen!!!

Egentlig er det jo godt at gå til kontrol, det kan jo give lidt ro i sindet, ikke mindst når beskederne er positive.

Mine beskeder – i hvert fald hvad kræften angår – har indtil videre været positive, og jeg har det da også rigtig godt.

Til gengæld er der stadig et problem med kommunikationen, både mellem lægen og mig, og lægerne imellem.

Mit kontrolforløb gik denne gang ud på, at jeg skulle indlægges på onkologisk afdeling på OUH til en gynækologisk undersøgelse i narkose. Der skulle komme en læge fra gynækologisk afdeling og være med til undersøgelsen. Allerede under indlæggelsen, som er dagen før undersøgelse, fik vi at vide, at der IKKE ville være en D-læge (gynækolog) med til undersøgelsen. Så her begyndte det allerede at gå lidt skævt.

Vi fortsatte dog, og jeg fik foretaget undersøgelsen…

Samtalen med lægen efter undersøgelsen, og egentlig også undersøgelsen, viste sig at være mere end almindeligt spild af både min og deres tid; Nå men lægen som havde undersøgt mig havde følgende konklusion:

  1. Jeg er groet sammen i livmoderhalsen, og IKKE i toppen af skeden som D-lægen havde sagt til os
  2. Jo, der er da ikke så mange stråleskader, men lidt blodårer kan man altså stadig se.
  3. Alt ser fint ud, jeg har skubbet lidt til de sammengroninger i siden hen mod livmoderhalsen
  4. Nogen spørgsmål?? Øhhh…
  5. Nå Lene, du er jo en dame med din egen mening, så hvad vil du nu?
  6. Skal vi ikke bare henvise dig til gynækologisk?!

Med hensyn til at have min egen mening om tingene, så bunder det i, at min erfaring med gynækologiske undersøgelser udført af onkologer, er noget jeg ALDRIG NOGENSINDE skal udsættes for igen, medmindre de lægger mig i narkose.

Jeg vil ikke i en MR-scanner, for den skræmmer livet af mig, i stedet har jeg bedt om en PET/CT.

Herudover vil jeg bare gerne tjekkes, så jeg kan forblive i min overbevisning om, at der ikke længere er kræft at spore i mit system.

Så er der henvisningen til gynækologisk; altså i min verden var det allerede sket. Det var faktisk gynækologisk som havde henvist til den netop overståede undersøgelse, fordi jeg var sammengroet i toppen af skeden og de ikke kunne foretage en ordentlig undersøgelse og tage skrab, uden at det ville være alt for smertefuldt. Desværre blev der heller ikke taget nogen form for prøver mens undersøgelsen stod på.

Jeg havde lidt spørgsmål til hende – lægen altså; først og fremmest var jeg interesseret i at vide, hvordan man kan sikre, at der ikke kommer ny kræft og sætter sig i den tarmstump som jeg har liggende, når nu der aldrig har været kontrastvædske i tarmstumpen til diverse scanninger? Her var svaret en laaaaang udredning om hvad en PET/CT scanning går ud på, hvilket jeg godt vidste i forvejen. Et rigtigt politikker-svar jeg ikke kunne bruge til noget.

Endelig så nævnte jeg, at vi havde en tid på gynækologisk afdeling den følgende mandag. Den aftale synes hun ikke der var grund til at overholde, jeg var jo blevet undersøgt.

Heldigvis valgte vi at komme til den aftale, mere om det næste gang…

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen