Kontroltid… igen

Som altid gælder det om at holde tungen lige i munden, når kontroltiden nærmer sig. Derfor gik det også op for mig i starten af denne måned, at onkologisk afdeling måtte have glemt at henvise mig til en PET/CT, for jeg plejer at skulle afsted lige inden kontrollen. Nå, men et opkald til min patientforløbsvejleder bekræftede da også min mistanke. Det var blevet glemt.

Patientforløbsvejlederen fik dog hurtigt sat gang i tingene, og få dage senere modtog jeg indkaldelsen til skanningen. I dag kl. 10.30 skulle jeg være der.

Heldigvis kom jeg også i tanke om at jeg skal have taget blodprøver inden skanningen, så igår skyndte jeg mig ned på Svendborg sygehus, og fik dem til at tage blodprøven og sende den afsted til onkologisk på OUH.

Der sker fremskridt i sygehusverdenen, omend små, så er de der en gang i mellem. På Nuklearmedicinsk afdeling på OUH som laver PET skanninger havde fået et nyt apperat til at håndtere og indsprøjte det radioaktive sporstof, således at mængden af sporstof nu bliver bestemt af min vægt, og sygeplejesken som skal give stoffet, bliver ikke længere udsat for stråling. Det er jo rigtig smart. En anden glædelig nyhed var, at man åbenbart har fundet ud af, at resultatet af skanningen bliver ligeså godt selvom man kun drikker vand istedet for den normale liter kontrastvæske som jeg plejer at skulle drikke. Det er noget nemmere at skylde en god liter vand ned, end en god liter appelsinsmagende kontrastvæske. Dejligt!!

Nu skal jeg så bare vente til den 8. dec. hvor jeg skal til kontrol på onkologisk afdeling. Den 7. dec skal jeg også til kontrol på gynækologisk, og forhåbentlig er det også dér mine kontroller udelukkende skal foregå fremover.

Efter skanningen tog Toke og jeg ud og hentede Julie, så vi kunne begynde at flytte hendes ting på plads i hendes nye lejlighed.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Før du smutter - Gør som andre kræftramteFå tips, tricks og viden fra en kræftoverlever til dig

Tilmeld dig Danmarks bedste nyhedsbrev om livet med og efter kræft. Ingen spam. Kun e-mails med tips til kræftramte og tilbud på forløb og workshops, der kan hjælpe dig til at tage magten fra kræften. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

Privatlivspolitik

Scroll til toppen