Kort tur – mange oplevelser

I dag skulle vi ikke køre så langt, ca 85 km ialt, til gengæld havde vi planlagt med en del stop. Nu går det aldrig som planlagt med os, men vi lagde da godt ud… med at komme lidt sent afsted!!

Første stop på turen, som i dag gik fra Tauranga til Taupo – præcist som planlagt, var ved Rotorua. Rotorua er et termisk område med gejsere, kogende mudder og andre lignende ting. Vi stoppede for at se Pohutu-gejseren som har udbrud på 20 min. af gangen og ca. 20 gange om dagen – og så lugter den af muggen røv!!

termisk

Egentlig var parken med gejseren her lidt en skuffese, og en dyr en af slagsen, så resten af parken luntede vi hurtigt igennem. Den var flot, men lidt for “pæn og turistet”.

Højre del af billedet er fra vores næste stop i Waimangu, som modsat den første var overraskelse på overaskelse og et sceneri der bare må opleves for beskrives kan det ikke. På billedet er vi nået frem til en sø, af kogende vand… som har et mindre overløb, dvs. en å af kogende vand som vandrestien følger igennem det ene termiske sceneri efter det andet. En lang vandretur, der var alle penegene værd. Og denne gang var stierne ikke så “pæne” men mere naturlige, hvilket vi synes var fedt.

Da vi var færdige med turen rundt i Waimangu, var det blevet sidst på eftermiddagen, hvilket betød at det sidste stop vi havde planlagt inden vi nåede til Taupo… var lukket. Disse termiske steder fungere som en slags parker, hvor der betales for at få lov at gå tur i området. Betalingen bruges til at vedligeholde stier, hegn og andet i området. Der er derfor lukketider på.

Vi fortsatte turen og endte i Taupo, hvor vi skyndte os at blive parkeret på et camsite, så vi kunne gå ind til byen (3 km) for at få noget aftensmad. Vi gik ned til søen…

LakeTaupo

hvor man i baggrunden kan se vulkanerne i Nationalparken Tongariro. Nogle af vulkanerene har været lokation for optagelser til Ringenes herre, og smuk er det jo.

No Comments Yet.

Hold dig ikke tilbage... skriv en kommentar :-)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: