Kræft og kursus

Min karriere som frivillig i Kræftens Bekæmpelse er så småt ved at tage form. I den netop overståede weekend har jeg været på basiskursus for frivillige. Det var et godt kursus og nogle søde mennesker jeg mødte.

Det er jo nok helt naturligt at en del af snakken og en del af de historier der bliver fortalt drejer sig om kræft, ikke mindst de erfaringer vi alle har gjort os med kræften.

Vi får selvfølgelig også fortalt om Kræftens Bekæmpelse (KB) og deres arbejde, og hvor vi som frivillige kan bidrage. En stor del af KBs økonomi går til forskning, hvilket jo er forståeligt, der skal forskes på at komme sygdommen til livs.

Nu er der temmelig mange mennesker der hvert år rammes af kræft, og selvom de klart nok skal have den bedst tænkte behandling, så synes jeg at livet efter kræft bliver glemt – godt nok forskes der i rehabilitering, men efterhånden tilbydes der ikke ret meget mere til patienterne, hvilket betyder, at det er en meget lille procentdel af de kræftramte som har fået deres behandling, der også for et tilbud om rehabilitering.

Rehabilitering og behandling af senfølger er noget af det jeg vil kaste mine kræfter på, både frivilligt og i mit daglige virke som coach. For det er uhyre vigtigt, det ved jeg – jeg har selv været på rehabiliteringsophold, og jeg ved hvad det kan give og hvor godt det hjælper.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Før du smutter - Gør som andre kræftramteFå tips, tricks og viden fra en kræftoverlever til dig

Tilmeld dig Danmarks bedste nyhedsbrev om livet med og efter kræft. Ingen spam. Kun e-mails med tips til kræftramte og tilbud på forløb og workshops, der kan hjælpe dig til at tage magten fra kræften. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

Privatlivspolitik

Scroll til toppen