Kræftfri og tiden flyver bare afsted

Det er jo vildt længe siden jeg sidst har skrevet, og meget er sket siden sidst.

Kræftfri, men hvad nu hvis…

Jeg gik noget ned med flaget, da jeg på ufin vis, blev udskrevet af OUH’s regi som værende kureret for kræft. Selvom det jo egentlig er en skidegod ting, så efterlod det mig med nogen frustration. Først og fremmest var jeg noget fortørnet over måden mit forløb var blevet afsluttet på. Jeg synes stadig ikke det er en god idé, at meddele den endelige slutning på mit kontrol forløb, når jeg ligger i en hospitalsseng med badehætte og uden trusser og venter på min sidste gynækologiske undersøgelse i narkose.

Omvendt så er jeg nu færdig med kræftafdelingen og gynækologisk afdeling på OUH, og jeg har ved gud INGEN intentioner om nogensinde at komme tilbage dertil. Heldigvis har jeg jo verdens bedste læge, og han har fulgt mig gennem hele mit sygdomsforløb, og han hænger i endnu. Efter beskeden om at mit forløb var afsluttet, havde jeg svært ved at forholde mig til, at det så åbenbart samtidig betød, at alle løfter som lægerne på OUH havde givet, ja de var ikke længere gældende. Så den sidste PET/CT jeg skulle have haft som en egentlig afslutning blev aldrig til noget.

Det værste er dog, at jeg føler mig ladt i stikken, for hvordan skal jeg blive tjekket fremover? Jeg kan ikke gå tilbage til den almindelige screening, for min skede er groet sammen i toppen, hvilket gør det umuligt at lave et skrab i livmoderen, og det der med at “vi kan jo se, hvis der er noget galt” er bare ikke godt nok. Jeg er ikke dum, og hvis først der er nogen som kan SE et problem, så er jeg for alvor på skideren, så jeg vil sgu gerne opdages lidt før.

Nu har jeg jo ikke nogen planer eller intentioner om nogensinde at blive syg igen, men som en god kollega sagde… det er nu rart at blive bekræftet i den overbevisning med jævne mellemrum.

Lene, nu med egen gynækolog

Min læge havde jo lovet mig, at arbejde på at finde en måde eller et sted hvor jeg hver andet eller tredie år kan blive tjekket for at se om alt er okay. Han har fundet en gynækolog som jeg har besøgt her i starten af måneden, og han har foranlediget en række undersøgelser som skal vise mig hvordan status er i dag. Det vil ske over en længere periode, og i første omgang har han sendt mig til en knogleskanning, der skal vise om jeg har en øget risiko eller ligefrem er ved at udvikle knogleskørhed. Egentlig er der ikke som sådan mistanke om det, men fordi jeg har fravalgt hormonbehandlingen som følge af akut overgangsalder der indtraf efter behandlingen for min sygdom, ja så mener han at jeg er i risikogruppen og vel egentlig også lidt skør. Men vi aftalte at vi først vil se resultaterne af skanningen og tilhørende blodprøve, FØR vi drager nogen konklusioner.

Jeg har også allerede fået en ny tid om to år, så jeg kan blive tjekket igen.

Livet er bare bedre…

Når du selv tager styringen og selv er medbestemmende også omkring dit helbred og hvordan det skal tjekkes og vedligeholdes, så giver det bare mere overskud og tillid til at det  går i den rigtige retning. Ikke mindst giver det også ro til at tænke på andre ting og bruge krudt på andre ting, noget der ellers godt kan være svært når uvidenhed, frustration og afmagt dræner dig for energi.

Det tog lidt tid, men mit liv er blevet bedre, og jeg arbejder på at forbedre det hele tiden. Faktisk så er det en af de rigtig sjove opgaver jeg har påtaget mig… at gøre mit liv bedre 😀

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Før du smutter - Gør som andre kræftramteFå tips, tricks og viden fra en kræftoverlever til dig

Tilmeld dig Danmarks bedste nyhedsbrev om livet med og efter kræft. Ingen spam. Kun e-mails med tips til kræftramte og tilbud på forløb og workshops, der kan hjælpe dig til at tage magten fra kræften. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

Privatlivspolitik

Scroll til toppen