Nogen gange gør julen lidt ondt!

Det er juleaften i aften. Det er en dejlig dag. Maden er i ovnen, børn og barnlige sjæle er forventningesfulde, og glæden er umiddelbar hos alle. Men… og for mig er der et lidt større men…

Julen er familiens tid. Vi tilbringer den sammen med mennersker vi elsker og holder af. Lige præcis derfor oplever jeg hvert år, at jeg samtidig med at jeg føler glæde over familiens nærvær, også føler sorg og savn. Jeg savner min mor, min mormor og min morfar. De er alle døde indenfor de sidste 5 år, og særligt ved denne tid savner jeg dem rigtig meget. Mormor og morfar elskede julen, og de var tit hos os til jul, og jeg ved at de elskede at holde jul hos os. Vi elskede at have dem her. Morfar havde det svært i juletiden de sidste par år, fordi mormor jo var død, og denne tid er én af hendes ynglinge. Morfar døde lige før jul sidste år, hvilket jo lagde en naturlig dæmper på højtiden for os.

Det er mange år siden at min lillesøster døde, men savnet er ikke blevet mindre med årene. Særligt julen ville jeg gerne dele med hende. Det ville være skønt om hun havde kunnet være moster for mine børn, og nydt deres forventninger og omsorg.

Nogen gange gør julen lidt ondt. Det er på den gode måde, for det betyder jo at jeg ikke har glemt dem, at jeg elsker dem og derfor savner dem. Det betyder også at vi havde nogle goder tider sammen, mens de var her, og dem kan jeg heldigvis mindes.

Nogen gange så tænker jeg; hvor er det uretfærdigt, at jeg ikke måtte have dem mere i mit liv. Men heldigvis nåede de at bidrage og sætte deres præg på mit liv og på mig. De er jo medvirkende til, at jeg er den jeg er i dag.

Med disse ord, med dem i mine minder og i selskab med den dejlige familie, som jeg har giftet mig til, vil jeg holde en dejlig jul, og jeg håber og ønsker for alle, at de må få en rigtig glædelig jul, fuld af fryd og hjertevarme.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Før du smutter - Gør som andre kræftramteFå tips, tricks og viden fra en kræftoverlever til dig

Tilmeld dig Danmarks bedste nyhedsbrev om livet med og efter kræft. Ingen spam. Kun e-mails med tips til kræftramte og tilbud på forløb og workshops, der kan hjælpe dig til at tage magten fra kræften. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

Privatlivspolitik

Scroll til toppen