Så fedt var det heller ikke..

Det var da altid noget, at jeg fik lov at nyde formiddagen på OUH i en seng inden den gynækologiske undersøgelse, for idyllen forsvandt da hurtigt igen.

Jeg var heldig ikke at skulle vente så længe, klokken var vidst kun ca. 11 da jeg blev hentet, og kørt ned til operationsgangen. Jeg fik hilst på alle de mange mennesker, som skulle være på stuen mens jeg var i narkose. Faktisk var det udelukkende kvinder, kun lægen var en mand. Ham havde jeg i øvrigt mødt et par gange før, og synes egentlighanvar ganske behagelig og lydhør. Sidstnævnte trækker jeg så lige tilbage igen…

Lægen kom ind i forrummet, sagde goddag og fortalte at de ville lave en grundig undersøgelse for nu var der gået 5 år, så nu ville de afslutte mig. Der blev jeg da lige målløs og bogstaveligt talt, taget med bukserne nede om anklerne. Den sidste kontrol jeg var til i december 2010 med selvsamme læge endte med en aftale om, at jeg ville blive PET-scannet INDEN vi afslutter forløbet og vi skulle finde ud af hvordan jeg fremover kan blive “holdt øje med”, for det er ikke muligt at lave en screening, da der er lukket til livmoderen pga. sammengroninger. Jeg var ikke indstillet på at godtage, at “de jo kan se, hvis der er noget galt”, da det er min holdning, at hvis de først kan se det med det blotte øje, så er jeg på den, så det er ikke en mulighed i min verden, og indtil i sidste uge troede jeg at han var enig – lægen altså.

Helt ærligt, så magtede jeg ikke at begynde en diskution mens jeg lå i en seng uden trusser, det er altså for langt ude. Jeg kneb munden sammen og besluttede med det samme, at jeg på vejen hjem ville bestille en tid hos min egen læge.

Efter ca. en time var jeg tilbage på afdelingen, hvor jeg skyndte mig at vågne, komme i tøjet, minde sygeplejersken om at min jornal skal sendes til min læge og så var det ellers ud af vagten. Toke og jeg tog ind til byen, og spiste frokost på Coukoo`s Nest.

Det er på den ene side dejligt at være ude på den anden side – officielt. Nu er mit kontrolforløb overstået, og jeg skal aldrig mere komme der som patient. På den anden side, så har de hevet den eneste tryghed jeg havde, væk under fødderne på mig. Jeg er overbevist om at jeg aldrig bliver syg igen, men det er da stadig rart og trygt, med jævne mellemrum, at få konstateret at jeg har ret. Derfor bestilte jeg også tiden hos min egen læge, i øvrig den eneste læge jeg har mødt, som lytter og handler på mine vegne og efter mine ønsker. Jeg vil forsøge at lave en aftale med ham om, hvordan vi hvert eller hvert andet år kan få bekræftet at jeg er rask og rørig.

Selvom jeg havde det godt og rart om formiddagen på sygehuset, så har jeg siden jeg forlod sygehuset været frustreret, og det tager en masse af min dyrbare energi, som jo hellere skal bruges på en masse godt.

Nå, men i øvrigt sagde sygeplejersken derude, at der i min journal stod, “At alt så fint ud”!! Ja, det er godt min ven, det gjorde det måske nok INDEN undersøgelsen og måske nok UNDER undersøgelsen, men EF TER… av min r.., jeg kan ikke huske at jeg har haft så ondt i den afdeling før, måske lige med undtagelse af en gang for 20 år siden, hvor jeg rutsjede ned af et træ-gelænder som valgte at gå i stykker og stoppe mig temmeligt brutalt.

Det er snart en uge siden, og smerterne er væk. Humøret er på vej op igen og kampgejsten vendt tilbage :-), og et eller andet sted, er det jo meget fedt at vide, at jeg ikke skal den tur igennem igen. Officielt og statistisk er jeg nu KRÆFTOVERLEVER!!

På mandag starter jeg sommerferie fra mit undervisningsjob, det giver lidt mere ro og overskud.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen