Spar affald – gem og brug dine madrester

I Danmark smider vi alt for meget, helt og aldeles udmærket mad ud. Ofte fordi vi har lavet for meget, men alligevel ikke nok til et helt måltid mere, så i stedet for at gemme den lille madrest, ja så ryger den i skraldespanden. En anden grund er at vi “glemmer” at få brugt det vi har købt, FØR det bliver for rynket og mister friskheden, og så ryger det også i skraldespanden.

Der er to ting du kan gøre for at spare på affaldet;

  1. Gem dine madrester, selv de små af slagsen kan bruges til et eller andet, og de er gode hvis du blot har brug for en lille smule at spise. På den måde undgår du også at bidrage til det enorme madspild vi har her i landet.
  2. Brug dine madrester. Slip din fantasi løs og prøv dig frem. Mislykkedes dit forsøg, så hæld “fiaskoen” over din kompost, på den måde bliver dine rester stadig brugt, du skåner miljøet og det bidrager endda til en rigtig god muldjord 🙂

Vis mig dit køleskab…

Kender du det? Du står og kigger ind i køleskabet og kan ikke rigtigt se noget der frister dig, men du er sulten, og du ved at du skal spise et eller andet, hvis du vil undgå at kaste dig over noget sødt, salt eller lignende for at få et hurtigt fiks.

Der er godt nok nogle madrester fra i går, men det er ikke rigtig nok, og måske er det heller ikke det du lige har lyst til.

Tag dine madrester ud, langt hen ad vejen smager det der smagte godt som salat, dressing og lignende også godt når det bliver blendet. Se hvad jeg fik ud af mine madrester her…

Champignon – Leftover – suppe

Bedste suppe ever, og så er den lavet af rester.

Marinerede champignoner – marineret i olie/eddike med ingefær, blendet med en rest af gulerod, spidskål salat med olie/eddike/dild marinade. Det blev til en halvtyk dressing, som jeg egentlig havde planer om at bruge på en ny salat. Istedet valgte jeg at tilføje nogle dl. nøddemælk i blenderen, og så havde jeg pludselig en fantastisk velsmagende champignonsuppe.

Jeg tog et par hvide asparges og snittede fint samt lidt fintsnittet spidskål, begge dele vendte jeg i suppen og pyntede med fintsnittet citronmelisse. Fandens godt. 🙂

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top