Spejl, is og vand

Dagen idag har budt på rigtigmange utroligt smukke oplevelser, som egentlig bedst fortælles med billeder. Derfor er dette indlæg spækket med billeder og knap så meget tekst.

Vi startede dagen med at springe i tøjet, hive strømkablet ind, starte maskinerne og så afsted. Mad og tandbørstning måtte vente. Solen skinnede, og det gik fra morgenstunden op for os, at vi nu befandt os midt i bjergene. Igår kunne vi ikke se en kløjt da vi kørte, så vi havde ingen idé om hvordan her så ud. Men hold da op her er flot.

Vi startede med at køre 10 min. så var vi ved Lake Matheson – New Zealands mest fotograferede sø, og vi ved nu hvorfor. Sikke spejlinger!!

matheson

Turen rundt om søen tog lidt over en time. Tilbage ved camperen på p-pladsen spiste vi en hurtig morgenmad, gjorde vores morgentoilette, og så var det ellers videre. Vi ville gerne nå Fox Glacier mens vejret var godt. Det tog lidt tid at komme frem. Jeg tror de er ved at gøre klar til den forestående turistsæson, for der var vejarbejde på vej op til gletsheren, hvilket betd, at vi måtte holde og vente i ca. en halv time. Vi brugte tiden på at snakke med den mand, som havde fået det betroede hverv at stoppe trafikken. Men vi fik gletsheren at se.

fox

Det er New Zealands længste gletsher og vidst også den der flytter sig mest, nemlig mellem 1 og 4 meter om dagen. Det fantastiske ved denne gletsher er, at den har bevæget sig helt ned i regnskovsniveau. På billedet kan du se gletsheren, på bjergsiderne er det regnskov. Fantastisk!!

Turen fortsætter. Egentlig havde vi ikke planer om flere stop, men pludselig var vi ved kysten. Strækningen ved kysten var ganske kort, men usædvanlig, i hvert fald for os. Bavner i hundredevis. Ungerne lavede også hver en.

bavner

Bedst som vi troede at nu kunne der ikke komme mere, så blev det jo bare ved med det ene sceneri efter det andet, og vi stoppede et utal af gange, for at kigge og tage billeder.

Her nedenfor er vi ved at være rigtig tæt på Queenstown, og så kommer vi over en bakketop…

Queenstown

Dette er så udsigten bagud fra samme bakketop…

queenstownBagud

No Comments Yet.

Hold dig ikke tilbage... skriv en kommentar :-)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: