Spiringsskema

Nedenfor finder du et skema hvor du kan finde udblødningstid og hvor lang tid de enkelte kerner, frø og nødder er om at spire. Ved flere har jeg angivet et interval og det er fordi det kan variere afhængigt af hvor meget lys, hvor høj temperatur og hvor meget fugtighed fødevaren udsættes for.

En grundregel for nødder og kerner er at når spiren er ca 1-2 cm, så er de spiret nok og klar til brug. For frø er det ca 4-5 cm, så har de typisk sat et enkelt eller to mikroblade.

FØDEVARER UDBLØDNING (timer) SPIRINGSTID (dage)
Mandler 8-12 Ingen spiring (hvis pasteuriseret) 3 Dage (hvis rigtig rå)
Adzuki bønner 8-12 4
Amarant 8 1-3
Byg 6 2
Sorte bønner 8-12 3
Paranødder 3 Ingen spiring
Boghvede 6 2-3
Cashewnødder 2-4 Ingen spiring
Kikærter/Garbanzo 8 2-3
Hørfrø ½ Ingen spiring
Hasselnødder 8-12 Ingen spiring
Kamut 7 2-3
Linser 7 2-3
Macadamias 2 Ingen spiring
Hirse 5 12 timer
Mung bønner 8-12 4
Havregryn 6 2-3
Pecannødder 6 Ingen spiring
Pistacienødder 8 Ingen spiring
Græskarfrø 8 3
Radissefrø 8-12 3-4
Sesamfrø 8 2-3
Solsikkefrø 8 12-24 timer
Quinoa 4 2-3
Valnødder 4 Ingen spiring
Hvedebær 7 3-4
Vilde Ris 9 3-5

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top