Nedenfor finder du et skema hvor du kan finde udblødningstid og hvor lang tid de enkelte kerner, frø og nødder er om at spire. Ved flere har jeg angivet et interval og det er fordi det kan variere afhængigt af hvor meget lys, hvor høj temperatur og hvor meget fugtighed fødevaren udsættes for.
En grundregel for nødder og kerner er at når spiren er ca 1-2 cm, så er de spiret nok og klar til brug. For frø er det ca 4-5 cm, så har de typisk sat et enkelt eller to mikroblade.
FØDEVARER | UDBLØDNING (timer) | SPIRINGSTID (dage) |
Mandler | 8-12 | Ingen spiring (hvis pasteuriseret) 3 Dage (hvis rigtig rå) |
Adzuki bønner | 8-12 | 4 |
Amarant | 8 | 1-3 |
Byg | 6 | 2 |
Sorte bønner | 8-12 | 3 |
Paranødder | 3 | Ingen spiring |
Boghvede | 6 | 2-3 |
Cashewnødder | 2-4 | Ingen spiring |
Kikærter/Garbanzo | 8 | 2-3 |
Hørfrø | ½ | Ingen spiring |
Hasselnødder | 8-12 | Ingen spiring |
Kamut | 7 | 2-3 |
Linser | 7 | 2-3 |
Macadamias | 2 | Ingen spiring |
Hirse | 5 | 12 timer |
Mung bønner | 8-12 | 4 |
Havregryn | 6 | 2-3 |
Pecannødder | 6 | Ingen spiring |
Pistacienødder | 8 | Ingen spiring |
Græskarfrø | 8 | 3 |
Radissefrø | 8-12 | 3-4 |
Sesamfrø | 8 | 2-3 |
Solsikkefrø | 8 | 12-24 timer |
Quinoa | 4 | 2-3 |
Valnødder | 4 | Ingen spiring |
Hvedebær | 7 | 3-4 |
Vilde Ris | 9 | 3-5 |