Lymfedrænage mod appelsinhud

Under mit ophold i USA, hvor jeg uddannede mig til Certified Health Educator, lærte jeg om en metode til at give mig selv lymfedrænage. Og udover at det stimulere lymfeknuder og lymfebaner til at arbejde med lymfedrænage, så har det den fantastiske sideeffekt at din hud renses, strammes og bliver yngre.

På Hippocrates Health Institute i Florida arbejde Linda,  og hun har hjulpet rigtig mange mennesker med at komme deres lymfødem til livs. Du kan læse meget mere om Linda og hendes anbefalinger på Lymphwaves.com

De fleste af os ved at lymfesystemet er vigtigt for et velfungerende immunsystem, og mange ved at et velfungerende lymfesystem er godt mod appelsinhud. Men det var først efter at have lyttet til Linda at jeg for alvor blev opmærksom på, hvor vigtig lymfesystemet er for vores evne til at bekæmpe sygdom og hvorfor selv raske personer vil have godt af at give sig selv lymfedrænage.

Lymfesystemet er vores store affaldssystem. Det er et temmelig stort system og faktisk også et temmelig dårligt designet system, hvilket gør systemet ret udsat.

Hvis du tager lymfesystemet ud af din krop og lægger det i en lang linje, så ville det kunne nå 4 gange rundt om jorden, så stort og omfattende er systemet. Designet er skidt fordi lymfesystemet står for at transportere dobbelt så meget vædske rundt i din krop som dine vener og arterier, men det har ikke et hjerte som gør det hårde pumpearbejde, og derfor er det jo logisk, at det lymfesystemet har brug for din hjælp, for at fungere optimalt. Her kommer lymfedrænage ind i billedet.

Hvordan kan jeg hjælpe mit lymfesystem?

Det er faktisk ikke så svært, og der er heldigvis flere måder at gøre det på. Måske er du allerede i gang – bare uden at vide det ;-). Her er noget af det du selv kan gøre.

 • Alle former for bevægelse
 • Gå alt det du kan. Lange eller korte ture, trappen fremfor elevatoren, parker længere væk… ALT hjælper
 • Cykeltur. Cykel til købmanden i stedet for at tage bilen, cykel til bussen eller byen. Cykel en tur ud i naturen… bare fordi det er fedt.
 • Koldt/varmt vand. Når du er ved at være færdig med dit bad, så skyl dig i koldt vand efterfulgt af et varmt skyl, gentag et par gange.
 • Dyb infrarød sauna. Det er noget af det der virker allerbedst, desværre er mulighederne ikke så store herhjemme… ENDNU!!
 • Kredsløbsmotion
 • Mini-trampolin, eller bare hoppen op og ned på stedet.
 • Plantebaseret mad. Spiser du kød og drikker mælk virker det ligesom at indlægge propper  der stopper systemet.
 • Tør-børstning af din hud. Det her tip er helt centralt og virkelig vigtigt

Vi har en masse lymfeknuder i vores armhuler, og siden lymfesystemet ligger lige under huden, er du hermed opfordret til at tænke grundigt over hvad du putter på huden under dine arme. Drop deo’en fra supermarkedet, hvis du vil bruge noget direkte på huden, så lav din egen “deo/parfume” af olier eller køb en deodorant som er fri for aluminium, alkohol, farvestoffer og parabener. Vil du gerne bruge parfume ved særlige lejligheder, så sprøjt det på tøjet i stedet for på din hud.

Linda Clowart fra Hippocrates Health Institute er en fuldt ud kvalificeret ekspert i lymfedrænage, og hun har lavet en lille video om hvordan du nemt kan give dig selv lymfedrænage, og tro mig det virker – jeg bruger selv hendes tip dagligt :-). Du kan se videoen nedenfor.

Noget af det vigtigste hun siger, er at du IKKE behøver bruge en stiv børste, man at du kan nøjes med en god vaskeklud. Du behøver ikke afsætte en masse tid, for du kan gøre det når du bader og det er ikke særlig svært, men effekterne er store. Prøv selv. Giv det en måned og se om du kan se forskellen.

Tippet går i al sin enkelthed ud på at du anskaffer dig en økologisk vaskeklud. Jeg købte min i Kvickly til 13,- kr.

Når du har taget tøjet af og FØR du går ind under bruseren, så brug kluden første gang, hvor den er tør og anden gang i bruseren når du sæber dig ind. Endelig bruger du tippet igen når du tørrer dig. På den måde giver du din krop lymfedrænage hele tre gange, uden at bruge sønderligt meget mere tid end du sikkert plejer.

Tip til selv-lymfedrænage:

Linda forklarer at du skal forestille dig at du har et hul lige omkring solarplexus, hver gang du bruger vaskekluden eller håndklædet, start udefra ved fingrene eller tæerne og med lange strøg arbejde dig ind mod “hullet”. Forestil dig at du trækker alt “affaldet” i din krop hen mod hullet, som så vil skille sig af med det. Lidt ekstra tip:

 • Sørg for at bruge lange strøg
 • Sørg for at ramme alle områder af din krop
 • Tag gerne et par ekstra strøg hen over områder med appelsinhud og strækmærker
 • Du behøver ikke trykke hårdt eller skrubbe, lymfebanerne ligger lige under huden og reagere med det samme.
 • Husk at få de vitale områder med, det er de områder, hvor der typisk er mange lymfeknuder og hvor det er vigtigt med en god passage i de områder, som er:
  • lysken
  • Armhulerne
  • Begge sider af halsen

God fornøjelse, og læg mærke til hvor blød din hud føles efter en måneds tid.

1 kommentar til “Lymfedrænage mod appelsinhud”

 1. Pingback: Drik masser af rent vand - Veganeren

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top