Brunkager

Glade dejlige jul, nu skal vi ha’ …. og nej, vi veganere skal jo ikke have fugl. Faktisk er der ret meget af den traditionelle julemad og julesnask som ikke er vegansk, og selvom om det måske slet ikke er så skidt endda, med lidt held kan vi jo holde de ekstra julekilo fra sidebenene ;-), så synes jeg stadig at det er hyggelig med en hyggelig julesnack, og brunkager er én af mine ynglingskager.

Antal: ca. 100 stk.
Forberedelsestid: 30 min.
Bagetid: ca. 12 min.

Ingredienser:

250 g. Plantemargarine (oprindeligt smør)
125 g. lys sirup
250 g. farin
2 tsk. Potaske
1 spsk. koldt vand
3 tsk. Stødt kanel
1 tsk. Stødt nelliker
2 tsk. Stødt ingefær
1 tsk. Stødt allehånde
60 g. syltet appelsiner i tern
25 g. usaltet pistacie kerner uden skal
150 g. hele smuttede mandler
500 g. hvedemel.

Sådan gør du:

Smør, sirup og farin smeltes for middel varme til det er ca. 70 grader. Gryden tages af varmen. Kanel, nelliker, ingefær, allehånde og hvedemel blandes, tilføj syltet appelsin, mandler og pistacie.

Potasken og vand røres sammen i en kop og tilføjes.

Det hele æltes straks sammen i en røremaskine til dejen er ensartet. Dejen kommes op i en beholder 18 X 18 cm. foret med bagepapir på både bund og sider. Pres godt så den fylder formen helt ud. Læg ligeledes bagepapir som top. Afkøles ved stuetemperatur til næste dag, hvor den udskæres i 5 lange “baner”. Hver bane skæres i tynde men hele skiver, bages på bagepapir ved 180 grader ca. 9 – 12 minutter.

Afkøles på bagerist. Opbevares i tætsluttende dåse.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top