Glade dejlige jul, nu skal vi ha’ …. og nej, vi veganere skal jo ikke have fugl. Faktisk er der ret meget af den traditionelle julemad og julesnask som ikke er vegansk, og selvom om det måske slet ikke er så skidt endda, med lidt held kan vi jo holde de ekstra julekilo fra sidebenene ;-), så synes jeg stadig at det er hyggelig med en hyggelig julesnack, og brunkager er én af mine ynglingskager.
Ingredienser:
Sådan gør du:
Smør, sirup og farin smeltes for middel varme til det er ca. 70 grader. Gryden tages af varmen. Kanel, nelliker, ingefær, allehånde og hvedemel blandes, tilføj syltet appelsin, mandler og pistacie.
Potasken og vand røres sammen i en kop og tilføjes.
Det hele æltes straks sammen i en røremaskine til dejen er ensartet. Dejen kommes op i en beholder 18 X 18 cm. foret med bagepapir på både bund og sider. Pres godt så den fylder formen helt ud. Læg ligeledes bagepapir som top. Afkøles ved stuetemperatur til næste dag, hvor den udskæres i 5 lange “baner”. Hver bane skæres i tynde men hele skiver, bages på bagepapir ved 180 grader ca. 9 – 12 minutter.
Afkøles på bagerist. Opbevares i tætsluttende dåse.