Spiringsskema

Nedenfor finder du et skema hvor du kan finde udblødningstid og hvor lang tid de enkelte kerner, frø og nødder er om at spire. Ved flere har jeg angivet et interval og det er fordi det kan variere afhængigt af hvor meget lys, hvor høj temperatur og hvor meget fugtighed fødevaren udsættes for.

En grundregel for nødder og kerner er at når spiren er ca 1-2 cm, så er de spiret nok og klar til brug. For frø er det ca 4-5 cm, så har de typisk sat et enkelt eller to mikroblade.

FØDEVARERUDBLØDNING (timer)SPIRINGSTID (dage)
Mandler8-12Ingen spiring (hvis pasteuriseret) 3 Dage (hvis rigtig rå)
Adzuki bønner8-124
Amarant81-3
Byg62
Sorte bønner8-123
Paranødder3Ingen spiring
Boghvede62-3
Cashewnødder2-4Ingen spiring
Kikærter/Garbanzo82-3
Hørfrø½Ingen spiring
Hasselnødder8-12Ingen spiring
Kamut72-3
Linser72-3
Macadamias2Ingen spiring
Hirse512 timer
Mung bønner8-124
Havregryn62-3
Pecannødder6Ingen spiring
Pistacienødder8Ingen spiring
Græskarfrø83
Radissefrø8-123-4
Sesamfrø82-3
Solsikkefrø812-24 timer
Quinoa42-3
Valnødder4Ingen spiring
Hvedebær73-4
Vilde Ris93-5

No Comments Yet.

Hold dig ikke tilbage... skriv en kommentar :-)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: