Hyldeblomstsaft

Her i juni begynder hylden at blomstrer, så nu er det tid til at lave hyldeblomstsaft. Da jeg selv plukker hyldeblomsterne hjemme i min have, ved jeg at de er økologiske. Jeg ved ikke om man kan kalde hylden økologisk, hvis du plukker den i vilde hegn og langs veje, men prøv om du kan finde hyld, som er så langt væk fra landbrugsjord som muligt, så er der en god chance for, at hylden ikke har været udsat for sprøjtegifte.

Hyldeblomst saft er ikke bare sundt, men også en herlig drik på en varm sommerdag. Den smager skønt hvad enten du blander op med iskoldt vand eller en kølig hvidvin. Jeg har også brugt lidt af saften, når jeg har bagt lyst rød og det giver en fantastisk duft og smag til brødet.

Ingredienser

  • Ca. 100 afstilkede blomsterskærme
  • 1,5 kg økologisk rørsukker
  • ½ dl. Økologisk Agave sirup
  • 3 økologiske citroner
  • Citronskal rives med en juliennekniv (citronrivejern)
  • 1 dl. Økologisk citronsaft
  • 2 skiver ingefær
  • 4 liter vand

Sådan gør du

Kog vandet sammen med sukker og sirup. Når sukkeret er helt opløst tilføjes citroner i skiver, der mases lige inden de kommes i. Så kommes citronskallerne, ingefær og hyldeblomstskærmene i, og der røres godt rundt. Sluk for blusset og afkøl. Når det er afkølet, sættes det på køl og skal herefter trække i tre-fire dage. Der skal røres i det et par gange dagligt.

Frys ned i plastflasker eller hæld på patentflasker, der er skoldet med kogende vand.

Den færdige ekstrakt blandes med 3-4 dele vand afhængig af smagsstyrke. Smagen på denne variant er mere frisk, og egner sig i øvrigt også ganske godt som apperitif med lidt hvidvin/vodka i. En rigtig frisk sommerdrik!

About Author

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Få viden, værktøjer, trips og tricks til at tage magten fra kræften. Du får også nogle skarpe tilbud og nye forløbsdatoer før de frigives officielt.
Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.
Privatlivspolitik

Formål

Stedet her er til for at hjælpe dig der har overlevet kræft eller er i gang med det, til selv at gøre noget for at få at opnå en fornyet livskvalitet, for det fede er... du KAN selv gøre noget!

Lene Aagaard © 2020. All rights reserved

Før du smutter - Gør som andre kræftramteFå tips, tricks og viden fra en kræftoverlever til dig

Tilmeld dig Danmarks bedste nyhedsbrev om livet med og efter kræft. Ingen spam. Kun e-mails med tips til kræftramte og tilbud på forløb og workshops, der kan hjælpe dig til at tage magten fra kræften. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

Privatlivspolitik