Gro og drik hvedegræs

Da jeg kom til Florida i midten af februar 2014 og mødte op på Hippocrates Health Institute for at starte på deres 3 ugers Life Transformation Program, var noget af det første jeg blev introduceret til deres hvedegræsjuice. Første gang jeg smagte det synes jeg egentlig det smagte godt, meget sødt, men okay, så jeg var fuld af fortrøstning efter mit første møde med hvedegræs.

Mit forhold til hvedegræs er blevet en smule ændret over tid. Jeg ved jo hvor godt det er for mig og jeg elsker duften af det, men SMAGEN!!! Bvadr!! Efter det første shot hvedegræs begyndte det ret hurtigt at smage kvalmt, alt for sødt for mig, og jeg havde virkelig svært ved at få det ned, selv duften af juicen blev for meget for mig. I lang tid kunne jeg slet ikke få mig selv til at drikke skidtet. Jeg har en rigtig god veninde, som var på mit hold derovre og hun havde de samme problemer. Til vores graduation som Health Educators skrev hun et digt om hvedegræs, som jeg synes beskriver mit forhold til hvedegræsset meget godt. Du kan læse digtet på George Drydens blog: ItShouldntHappenToAVegan

Men selvom jeg i dag slet ikke bryder mig smagen eller lugten af juicen, så drikker jeg den troligt. Jeg ved at det er godt for mig, jeg kan jo mærke det, og hvis det er det der skal til, så er det det jeg gør. Bortset fra det, så har jeg fundet ud af at lave en half-and-half med hvedegræs og brændenælde, og fordi brændenælden er bitter, så opvejer det temmelig meget af den kvalme smag og lugt. Der kommer mere om brændenælden i et senere indlæg.

Hvad er det der er så godt ved hvedegræs og hvorfor skal jeg drikke det, når nu jeg ikke kan lide det?

Hvedegræs kan fremme din sundhed:

Hvedegræs har rigtig mange gode egenskaber, og det kan du bruge til at hjælpe din krop og din sundhed.

  • Hvedegræs bygger blod; Fordi det ligner vores blod så meget, hjælper det til at stimulere blodproduktionen.
  • Hvedegræs bekæmper kræft; Fordi det indeholder så meget klorofyl, hjælper det til at ilte dit blod og din krop. Kræft trives i iltfattige miljøer, og kan ikke lide ilt.
  • Hvedegræs renser; Hvedegræs kan hjælpe til at udrense din krop og dermed booste dit immunsystem.

Okay, Hvad er der så i det hvedegræs?

  • Hvedegræs er rig på mineraler og indeholder 92 forskellige mineraler kroppen har brug for.
  • Hvedegræs indeholder protein, herunder mindst 20 aminosyre og har et langt højere proteinindhold end mange andre fødevarer.
  • Hvedegræs indeholder mere end 30 enzymer.
  • Hvedegræs juice indeholder 70 % klorofyl. Klorofylet er næsten identisk med hæmoglobinet i vores blod, og kan derfor hjælpe stimulere transporten af ilt rundt til kroppens mange celler.

Der er flere der har spurgt mig, om de får det samme ved at købe hvedegræspulver og for eksempel komme det i deres smoothie. Svaret er ja, men mest nej.

Ja, du får lidt af det hvedegræs kan give dig gennem pulveret, men det er ikke mere end ca. 2 – 5% af det du får ved at drikke juicen.

Nej, du får ikke det samme. Som skrevet ovenfor får du lidt, men slet ikke tilnærmelsesvis hvad du får ved at drikke juicen. Fordi langt de fleste gode egenskaber (ca. 90 %) ved hvedegræsjuicen forsvinder efter blot 15 minutter, så siger det sig selv, at pulveret heller ikke kan indeholde hvad du får med juicen. Men dermed også sagt at du får allermest ved at drikke juicen straks du har lavet den.

Med hensyn til at blande hvedegræsjuice og -pulver i smoothies, så har man på Hippocrates fundet ud af, at ved at drikke juicen ren for sig selv og på tom mave, så bliver den ikke påvirket af eventuelle kemiske reaktioner ved at møde andre fødevarer, så sikre du at få mest muligt ud af juicen. Og på et sted som Hippocrates, hvor syge – til tider meget syge – mennesker kommer, ja så er det yderst vigtigt at få det optimale ud af hvedegræsset.

Det er bedst at drikke juicen på tom mave, som jeg nævnte ovenfor, for eksempel kan du drikke et shot som det første om morgene og igen lige før aftensmad. Undgå at drikke den senere, for den giver dig et kick af energi, og så kan det være svært at flade i søvn.

Med alt det sagt om at få meget eller knap så meget af hvedegræssets gode egenskaber, afhængig af hvilken form du bruger det i, så er lidt langt bedre end ingenting. Hvis det gør det nemmere for dig i din hver dag at bruge pulveret, så bliv endelig ved med det, med de egenskaber hvedegræsset har, så får du stadig et kæmpe tilskud som hjælper din krop til bedre sundhed.

Hvis du vil vide mere om hvordan du dyrker hvedegræs – så læs hvedegræsguiden.

1 kommentar til “Gro og drik hvedegræs”

  1. Pingback: Brændenælde - fra ukrudt til vidundermiddel - Veganeren

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top