Denne svampesuppe smager frisk og cayennepeberen gør den lidt stærk. Svampesmagen er ikke overvældende med lige nok til at du ikke er i tvivl om at de er der.
Suppen kan sagtens laves dagen før den skal serveres, og den kan holde op til 3 dage i køleskab. Sørg for at suppen er kold når du serverer den.
Ingredienser
Svampedelen
125 gr. svampe, gerne champignon
1 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
1 spsk. shoyu
1 spsk. ahornsirup
1 drys Havsalt
1 knivspids Cayennepeber
Den røde del
1 rød peberfrugt
1 stor gulerod
1 fed hvidløg
1 tsk. olie
1 spsk. æblecidereddike
Suppedelen
1/2 l. ris- eller nøddemælk uden sukker og smag
2 rå hvide asparges
8 blade citronmelisse
Sådan gør du
Klargøring af svampe
- Rens svampene og skær dem i små tern. Svampene kommes i en skål
- Bland resten af ingredienserne til svampedelen i en bøtte med låg og ryst det godt sammen til en dressing.
- Hæld dressingen over svampene og vend rundt.
- Dæk skålen med film og stil den i køleskab i minimum 2 timer, kan sagtens laves dagen før
Så skal der laves suppe
- Vask peberfrugten og skær den i mindre stykker
- Skræl guleroden og skær den i mindre stykker
- Peberfrugt og gulerod kommes i en blender sammen med resten af ingredienserne fra den røde del.
- Blend det hele til alle klumper er væk
- Find svampene frem fra køleskabet, og hæld dem op i blenderen til den røde del.
- Blend godt til alle klumper er væk
- Tilsæt ris- eller nøddemælken og blend godt igen.
Suppen er klar til servering
Servering
- De hvide asparges skylles og skæres i tynde skiver og kommes i en suppeskål
- Suppen fra blenderen hældes over
- Skyl citronmelissen
- Læg bladene i en stak
- Rul stakken sammen og skær i tynde skiver
- Drys citronmelissen oven på suppen i skålen – se billede
Ved servering røres citronmelissen ned i suppen.