Rød svampesuppe

Denne svampesuppe smager frisk og cayennepeberen gør den lidt stærk. Svampesmagen er ikke overvældende med lige nok til at du ikke er i tvivl om at de er der.

Suppen kan sagtens laves dagen før den skal serveres, og den kan holde op til 3 dage i køleskab. Sørg for at suppen er kold når du serverer den.

Ingredienser

Svampedelen
125 gr. svampe, gerne champignon
1 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
1 spsk. shoyu
1 spsk. ahornsirup
1 drys Havsalt
1 knivspids Cayennepeber

Den røde del
1 rød peberfrugt
1 stor gulerod
1 fed hvidløg
1 tsk. olie
1 spsk. æblecidereddike

Suppedelen
1/2 l. ris- eller nøddemælk uden sukker og smag
2 rå hvide asparges
8 blade citronmelisse

Sådan gør du

Klargøring af svampe

  1. Rens svampene og skær dem i små tern. Svampene kommes i en skål
  2. Bland resten af ingredienserne til svampedelen i en bøtte med låg og ryst det godt sammen til en dressing.
  3. Hæld dressingen over svampene og vend rundt.
  4. Dæk skålen med film og stil den i køleskab i minimum 2 timer, kan sagtens laves dagen før

Så skal der laves suppe

  1. Vask peberfrugten og skær den i mindre stykker
  2. Skræl guleroden og skær den i mindre stykker
  3. Peberfrugt og gulerod kommes i en blender sammen med resten af ingredienserne fra den røde del.
  4. Blend det hele til alle klumper er væk
  5. Find svampene frem fra køleskabet, og hæld dem op i blenderen til den røde del.
  6. Blend godt til alle klumper er væk
  7. Tilsæt ris- eller nøddemælken og blend godt igen.

Suppen er klar til servering

Servering

  1. De hvide asparges skylles og skæres i tynde skiver og kommes i en suppeskål
  2. Suppen fra blenderen hældes over
  3. Skyl citronmelissen
  4. Læg bladene i en stak
  5. Rul stakken sammen og skær i tynde skiver
  6. Drys citronmelissen oven på suppen i skålen – se billede

Ved servering røres citronmelissen ned i suppen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Få dine 5 livskvalitetsforbedrende tips herDet koster kun din mail.

Du tilmelder dig samtidig Danmarks måske bedste nyhedsbrev om livet med og efter kræft. Ingen spam. Kun e-mails med tips til kræftramte og tilbud på forløb og workshops, der kan hjælpe dig til at tage magten fra kræften. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

Privatlivspolitik

Så er du næsten inde i gruppenDu mangler bare lige det sidste trin

Du tilmelder dig samtidig mit nyhedsbrev om livet med og efter kræft. Ingen spam. Kun e-mails med tips til kræftramte og tilbud på forløb og workshops, der kan hjælpe dig til at tage magten fra kræften. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

Privatlivspolitik

Scroll til toppen