Gør det selv lymfedrænage

Under mit ophold i USA, hvor jeg uddannede mig til Certified Health Educator, lærte jeg om en metode til at give mig selv lymfedrænage. Og udover at det stimulere lymfeknuder og lymfebaner til at arbejde, så har det den fantatiske sideeffekt at din hud renses, strammes og bliver yngre.

På Hippocrates Health Institute i Florida arbejde Linda, Linda the Lymph-Lady, som vi kaldte hende og hun har hjulpet rigtig mange mennesker med deres lymfødem.

De fleste af os ved at lymfesystemet er vigtigt for et velfungerende immunsystem, og mange ved at et velfungerende lymfesystem er godt mod appelsinhud. Men det var først efter at have lyttet til Linda at jeg for alvor blev opmærksom på, hvor vigtig lymfesystemet er for vores evne til at bekæmpe sygdom.

Det er et temmelig stort system og faktisk også et temmelig dårligt designet system, hvilket gør systemet ret udsat.

Lymfesystemet er stort fordi at hvis du tog det ud af kroppen og lagde det i en lang linje, så ville det kunne nå 4 gange rundt om jorden. Designet er skidt fordi systemet står for at transportere dobbelt så meget vædske rundt i din krop som dine vener og arterier, men det har ikke et hjerte som gør det hårde pumpearbejde, og derfor er det jo logisk, at det lymfesystemet har brug for din hjælp, for at fungere optimalt.

Hvordan kan jeg hjælpe mit lymfesystem?

  • Alle former for bevægelse
  • Gå alt det du kan. Lange eller korte ture, trappen fremfor elevatoren, parker længere væk… ALT hjælper
  • Cykeltur. Cykel til købmanden i stedet for at tage bilen, cykel til bussen eller byen. Cykel en tur ud i naturen… bare fordi det er fedt.
  • Koldt/varmt vand. Når du er ved at være færdig med dit bad, så skyl dig i koldt vand efterfulgt af et varmt skyl, gentag et par gange.
  • Far infrared sauna. Det er noget af det der virker allerbedst.
  • Fitness Workouts
  • Mini-trampolin, eller bare hoppen op og ned på stedet.
  • Plantebaseret mad, eftersom kød og mælk bare stopper systemet.
  • Tør-børstning af din hud. Det her tip er helt centralt og virkelig vigtigt

Som du måske ved, så har vi en masse lymfeknuder i vores armhuler, og siden lymfesystemet ligger lige under huden, er du hermed opfordret til at tænke grundigt over hvad du putter på huden under dine arme. Drop deo’en fra supermarkedet, hvis du vil bruge noget direkte på huden, så lav din egen af olier eller køb en deo som er fri for aluminium, alkohol, farvestoffer og parabener. Vil du gerne bruge parfume ved særlige lejligheder, så sprøjt det på tøjet i stedet for på din hud.

Linda Clowart fra Hippocrates Health Institute er fuld ud kvalificeret ekspert i lymfedrænage har lavet en lille video om hvordan du nemt kan give dig selv lymfedrænage, og tro mig det virker – jeg bruger selv hendes tip dagligt :-). Du kan se videoen nedenfor.

Noget af det vigtigste hun siger, er at du IKKE behøver bruge en stiv børste, man at du kan nøjes med en god vaskeklud. Du behøver ikke afsætte en masse tid, for du kan gøre det når du bader og det er ikke særlig svært, men effekterne er store. Prøv selv. Giv det en måned og se om du kan se forskellen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top